Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο Cornell Center for Hospitality Research , ξενοδοχεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με ISO 14001 λαμβάνουν καλύτερες κριτικές αξιολόγησης από τα υπόλοιπα. Η μελέτη έγινε ανάμεσα σε 6850 ξενοδοχεία στην Ισπανία. http://www.msolutions.gr/blog/sustainable-hotels-earn-higher-guest-ratings-says-cornell-study/

Αξίζει λοιπόν να καταγράψουμε τις βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό.

  1. Η πιστοποίηση με το συγκεκριμένο πρότυπο προϋποθέτει την αυστηρή εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και τη δέσμευση της ανώτερης διοίκησης για την τήρηση τους. Είναι λοιπόν σαφές ότι ένα πιστοποιημένο ξενοδοχείο έχει υψηλότερα standard λειτουργίας από ένα άλλο και κατά συνέπεια αυτό αποτυπώνεται στις κριτικές αξιολόγησης.
  2. Οι περιβαλλοντικές δράσεις αποτελούν ένα άριστο marketing tool. Οι πελάτες ενθουσιάζονται όταν ένα ξενοδοχείο προσπαθεί προς την κατεύθυνση της φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας και κατά συνέπεια αποτυπώνουν θετικότερη γνώμη.
  3. Ένα ξενοδοχείο με πιστοποίηση ISO 14001 λειτουργεί με χαμηλότερα κόστη από ένα άλλο μη πιστοποιημένο λόγω της εξοικονόμησης που επιτυγχάνει. Κατά συνέπεια απελευθερώνονται πόροι που μπορούν να διατεθούν στο service με συνέπεια καλύτερες κριτικές.
  4. Τέλος οι πελάτες ενθουσιάζονται όταν συμμετέχουν στις περιβαλλοντικές δράσεις του ξενοδοχείου. Σύμφωνα μάλιστα με το Tripadvisor το 81% των υποψηφίων πελατών αναζητά τις περιβαλλοντικές δράσεις των ξενοδοχείων

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ενισχύσετε το περιβαλλοντικό προφίλ του ξενοδοχείου σας; Πείτε μας τη γνώμη σας στο twitter


Εμείς, στην mSolutions, με εμπειρία 15 ετών στην περιβαλλοντική διαχείριση σε περισσότερα από 180 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό σχεδιάζουμε tailor-made λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Λύσεις που εσείς και η ομάδα σας μπορεί να εφαρμόσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας, πατώντας εδώ

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε απλά και αποτελεσματικά, με προγράμματα χαμηλού κόστους.